STRESS

Alle reagerer forskelligt på stressede situationer. Mestringsstile og symptomer på stress varierer fra person til person.

STRESS

STRESS

Alle reagerer forskelligt på stressede situationer. Mestringsstile og symptomer på stress varierer fra person til person.

STRESS Harmoni

Hvad er stress?

Stress kan defineres som en tilstand af bekymring eller mental spænding forårsaget af en vanskelig situation. Stress er en naturlig menneskelig reaktion, der motiverer os til at håndtere udfordringer og trusler i vores liv. Alle oplever stress i et vist omfang. Den måde, vi reagerer på stress på, har dog stor betydning for vores generelle trivsel.

Stress påvirker både sindet og kroppen. Lidt stress er godt og kan hjælpe os med at udføre daglige aktiviteter. For meget stress kan dog forårsage fysiske og mentale helbredsproblemer. At lære at håndtere stress kan hjælpe os med at føle os mindre overvældede og støtte vores mentale og fysiske velvære.

Hvad er tegnene på stress?
Stress gør det svært for os at slappe af og kan medføre en række følelser, herunder angst og irritabilitet. Når vi er stressede, kan vi have svært ved at koncentrere os. Vi kan opleve hovedpine eller andre kropssmerter, maveproblemer eller søvnbesvær. Det kan ske, at vi mister appetitten eller spiser mere end sædvanligt. Kronisk stress kan forværre eksisterende sundhedsproblemer og øge vores brug af alkohol, tobak og andre stoffer.

Stressende situationer kan også forårsage eller forværre mentale sundhedsproblemer, især angst og depression, som kræver adgang til sundhedspleje. Når vi lider af en psykisk sygdom, kan det være på grund af vedvarende symptomer på stress, der påvirker vores daglige funktion, herunder på arbejde eller i skolen.

Sørg for Tilstrækkelig Søvn

At få tilstrækkelig søvn er afgørende for både krop og sind. Søvn hjælper med at reparere, slappe af og forynge vores krop og kan hjælpe med at modvirke virkningen af stress.

Gode søvnvaner (også kendt som søgehygiejne) inkluderer:

  • Vær konsistent. Gå i seng på samme tid hver aften og stå op på samme tid hver morgen, inklusive i weekenderne.
  • Hvis muligt, skab et stille, mørkt, afslappende og behageligt tempereret soveområde.
  • Begræns brugen af elektroniske enheder såsom tv, computere og smartphones før sengetid.
  • Undgå store måltider, koffein og alkohol inden sengetid.
  • Få motion. At være fysisk aktiv i løbet af dagen kan hjælpe dig med at falde i søvn lettere om natten.


Sociale forbindelser

Hold kontakten med familie og venner og del dine bekymringer og følelser med personer, du har tillid til. At forbinde med andre kan løfte vores humør og hjælpe os med at føle os mindre stressede.

Spis vitaminer/mineraler og sund kost

Det, vi spiser og drikker, kan påvirke vores sundhed. Forsøg at spise en afbalanceret kost og spis regelmæssigt så du får de rigtige vitaminer/mineraler. Drik nok væske. Spis masser af friske frugter og grøntsager, hvis du kan.
Og får du ikke vitaminer/mineraler gennem kosten, skal du supplere med det.

Regelmæssig motion

Regelmæssig daglig motion kan hjælpe med at reducere stress. Dette kan inkludere gåture såvel som mere intensiv træning.

Den optimale løsning med både coaching og kinesiologisk test i én. I et forløb hos mig/Sund og God? Vil jeg holde dig i hånden indtil dit batteri atter er opladt. Det gør vi via samtale, men også ved at booste både fysisk, kemisk og psykisk med kosttilskud og vejledning i din vej ud af stress. Hvert forløb er individuelt, med med mine 15 års erfaring, kan jeg via test og samtale meget hurtigt opfange, hvor vi skal starte og slutte.

reprasentation person barebyrde